Ce este tehnologia de construcție HORIZONT™?

HORIZONT™ este o tehnologie modernă de construcție care, printre numeroasele sale avantaje, este mult mai rapidă decât construcția tradițională și oferă o calitate deosebită. Cu atât mai mult cu cât inovația și dezvoltarea reprezintă o parte esențială a vieții noastre. Mașinile noastre de fabricat profile, sculele și programele de calculator au fost îmbunătățite continuu din 1997. HORIZONT™ este o tehnologie de construcție cu structură din oțel galvanizat la cald, eficientă din punct de vedere energetic și este utilizată pe scară largă și dovedită în multe părți ale lumii: Mii de clădiri, pe 4 continente, în 11 țări.

Începând cu anii 1970 a fost folosită și pentru construirea de case familiale. Durabilitatea și rezistența sa l-au făcut rapid populară printre constructori.

ordog_acel

Ce se poate construi cu ea?

Până la 4 etaje:

 • – clădiri rezidențiale (case familiale, clădiri de apartamente, case de vacanță)
 • – clădiri publice
 • – clădiri industriale și agricole (structuri de hale mici)

Din anii 1990, tehnologia a evoluat considerabil datorită aprecierii din ce în ce mai mari a aspectelor economice și de mediu, și a cererii tot mai mari de case eficiente din punct de vedere energetic, prin urmare, aceasta a devenit una dintre cele mai ecologice și mai eficiente soluții de construcție din punct de vedere energetic.

La începutul anilor 1990, tehnologia a fost dezvoltată de specialiști de la American Iron and Steel Institut (AISI) și de la National Association of Home Builders (NAHB) din SUA, precum și de CanadianSheet Steel Building Institute (CSSBI) din Canada, fiind standardizată definitiv în 1997. În 1997 a început, de asemenea, lansarea pe plan intern a tehnologiei cu structură din oțel sub marca HORIZONT.

Sistemul de construcție propriu-zis este rezultatul a mai multor ani de cercetare și dezvoltare. Tehnologia Horizont™ este o soluție extrem de eficientă, printre altele datorită proiectării și fabricării cu ajutorul calculatorului și preasamblării în fabrică și la fața locului.

Acest lucru scurtează timpul de construcție, iar munca nu este limitată de șabloane și proiecte tip. Software-ul dezvoltat de companie permite o proiectare precisă și rapidă, și face mult mai ușoară urmărirea proiectelor, iar la nevoie, căutarea unora din baza de date.

La ce este bună?

 • – pentru construcția unei clădiri noi
 • – extinderea unor clădiri existente
 • – construcția mansardei, modificarea etajului (deosebit de potrivită datorită greutății sale reduse)
 • – pentru pereți despărțitori

Tehnologia cu structură din oțel HORIZONT™ este ideală pentru construcția sistemelor de pereți, plăci și acoperișuri în clădiri rezidențiale, publice, industriale și comerciale de până la 4 etaje.

Este la fel de potrivită pentru clădiri noi și părți de clădiri, precum și pentru construcția de clădiri suplimentare, extinderi și construcția mansardelor clădirilor existente. Sistemul este foarte flexibil, poate fi adaptat la orice tip de construcție și poate fi fabricat cu o precizie milimetrică. Deci, în cazul în care o casă a fost inițial proiectată să fie construită din cărămidă, proiectele pot fi ușor modificate pentru o construcție pe structură din oțel Horizont™. Proprietățile sale izolatoare remarcabile îl fac o alegere ideală pentru casele eficiente din punct de vedere energetic, chiar și pentru clădirile cu eficiență energetică pasivă.

Unde sunt utilizate structurile ușoare?

Tehnologia construcțiilor ușoare este unul dintre cele mai utilizate sisteme de construcții din lume. Structurile ușoare din lemn au fost folosite în arhitectură de secole. În America de Nord, Europa de Nord, Australia și Orientul Îndepărtat, aceasta este încă cea mai utilizată tehnologie de construcție. Aproximativ 90% din casele familiale noi sunt construite folosind structuri ușoare. Și în Europa Centrală, ponderea este în continuă creștere, în Austria ajungând la 35%, de exemplu!

De ce oțel, și nu lemn?

ordog_acel2

Miért acélból és nem fából?

Structura din oțel oferă soluții la multe probleme. Este de încredere în întreaga lume.

În ciuda avantajelor sale, lemnul are multe dezavantaje: este mai predispus la putrezire, mucegai, ciuperci, deformare, incendiu, dăunătorii pot provoca daune serioase și nu este rezistent la cutremure și furtuni.

Oțelul oferă o soluție la aceste probleme. Tehnologia construcțiilor pe structură din oțel a devenit o soluție de construcție avansată, aplicată și dovedită la nivel mondial, din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Africa până în Asia și, din 1997, și în Ungaria, prin intermediul companiei noastre, Horizont Global Kft.

Pentru a rezolva problemele legate de structurile din lemn, America de Nord a fost prima țară care a dezvoltat structuri ușoare cu cadru de oțel. Din anii 1940, tehnologia a evoluat de la utilizarea pentru pereți despărțitori la structuri portante, care pot fi utilizate pentru clădiri complete, hale și clădiri industriale mici, acoperișuri și extinderi.

Părțile tehnologiei de construcție HORIZONT™:

 • – HORIZONT™ case/clădiri complete eficiente din punct de vedere energetic
 • – HORIZONT™ sistem de pereți (portanți, despărțitori și de umplutură)
 • – HORIZONT™ sistem de planșeu (pentru construcția de planșee între etaje și acoperișuri plate)
 • – HORIZONT™ sistem de acoperiș (structuri de acoperiș și construcții mansardă)

PENTRU CE ESTE POTRIVITĂ TEHNOLOGIA HORIZONT™ ȘI CE SE POATE CONSTRUI CU EA?

Tehnologia cu structură din oțel HORIZONT™ este ideală pentru construcția de pereți, plăci și acoperișuri în clădiri rezidențiale, publice, industriale și comerciale.
ordog_acel4

AVANTAJELE TEHNOLOGIEI DE CONSTRUCȚIE HORIZONT™

Ördög Construct este un partener oficial al mărcii și al construcțiilor Horizont.

tanusitvany

Ördög Construct este un partener oficial al mărcii și al construcțiilor Horizont.

Cere o ofertă

Completează formularul alăturat, iar noi te contactăm în scurt timp. Dacă nu vrei să ne oferi datele, sună-ne pe numărul de mai jos.

Lunca Oltului nr.50

Sfântu-Gheorghe, Covasna

  Shopping Basket